Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory z meksykańskim nadzieniem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
Składniki
Ścinamy wierzchy pomidorów na 3/4 wysokości i wydrążamy miąższ do miseczki.
Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażamy pokrojne w kostkę cebulę i papryczkę chili. Dodajemy mięso mielone, smażymy. Uzupełniamy pomidorowym miąższem i dalej smażymy, aż odparuje sok. Na koniec dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę, doprawiamy pieprzem i solą.
Farszem nadziewamy wydrążone pomidory, układamy je w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy 15–20 minut w 200oC.
To pożywne i smaczne danie, idealne na ciepłą kolację, możemy podać np. z tacosami.
Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 2,40 zł.
Wartość odżywcza porcji 320 kcal Białko 18 g/Tłuszcz 19 g/Węglowodany 16 gŹródło: Rewia