Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory z meksykańskim nadzieniem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Ścinamy wierzchy pomidorów na 3/4 wysokości i wydrążamy miąższ do miseczki.
Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażamy pokrojne w kostkę cebulę i papryczkę chili. Dodajemy mięso mielone, smażymy. Uzupełniamy pomidorowym miąższem i dalej smażymy, aż odparuje sok. Na koniec dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę, doprawiamy pieprzem i solą.
Farszem nadziewamy wydrążone pomidory, układamy je w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy 15–20 minut w 200oC.
To pożywne i smaczne danie, idealne na ciepłą kolację, możemy podać np. z tacosami.
Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 2,40 zł.
Wartość odżywcza porcji 320 kcal Białko 18 g/Tłuszcz 19 g/Węglowodany 16 gŹródło: Rewia