Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mocno czekoladowe ciasteczka o oryginalnym wyglądzie :-)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 62
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1067
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 438
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15384
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 62
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1067
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 438
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15384
Składniki
Masło wraz z czekolada dajemy do miski (najlepiej metalowej) i rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Studzimy.
Następnie jajka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ją do czekolady z masłem. Mieszamy.
Następnie Do masy przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Mieszamy do uzyskania gładkiego, gęstego ciasta.Miskę przykrywamy folią i wstawiamy na 40 minut do zamrażarki i potem na 1 godzinę do lodówki.
następnie formujemy z ciasta małe kulki, obtaczamy je w cukrze pudrze, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 12 minut w temperaturze 170 stopni. Po wyjęciu z piekarnika trochę stwardnieją.
I gotowe :-) Ciasteczka wręcz rozpływają się w ustach, pięknie wyglądają i są przepyszne :-) Są pokryte cukrową skorupką, a ich środek jest mięciutki i mega czekoladowy :-)