Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mocno czekoladowe ciasteczka o oryginalnym wyglądzie :-)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35643
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1189
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5973
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35643
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1189
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5973
        
        
                Składniki
Masło wraz z czekolada dajemy do miski (najlepiej metalowej) i rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Studzimy.
Następnie jajka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ją do czekolady z masłem. Mieszamy.
Następnie Do masy przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Mieszamy do uzyskania gładkiego, gęstego ciasta.Miskę przykrywamy folią i wstawiamy na 40 minut do zamrażarki i potem na 1 godzinę do lodówki.
następnie formujemy z ciasta małe kulki, obtaczamy je w cukrze pudrze, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 12 minut w temperaturze 170 stopni. Po wyjęciu z piekarnika trochę stwardnieją.
I gotowe :-) Ciasteczka wręcz rozpływają się w ustach, pięknie wyglądają i są przepyszne :-) Są pokryte cukrową skorupką, a ich środek jest mięciutki i mega czekoladowy :-)