Do góry

Desery Przepis na:

Popękane czekoladowe ciasteczka-przepyszne

Popękane czekoladowe ciasteczka-przepyszne

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 9679

Dodano:

Odsłon: 1825

pyszne, mocno czekoladowe ciasteczka o oryginalnym wyglądzie :-)

Składniki

  • -100g czekolady mlecznej
  • -2 łyżki ciemnego kakao
  • -120g masła
  • -2 jajka
  • -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • -1,5 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml)
  • -3 łyżki cukru
  • DODATKOWO -Cukier puder do obtoczenia
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Popękane czekoladowe ciasteczka-przepyszne

Przygotowanie

  1. Masło wraz z czekolada dajemy do miski (najlepiej metalowej) i rozpuszczamy nad kąpielą wodną.
    Studzimy.

  2. Następnie jajka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę.
    Dodajemy ją do czekolady z masłem. Mieszamy.


  3. Następnie Do masy przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao.
    Mieszamy do uzyskania gładkiego, gęstego ciasta.Miskę przykrywamy folią i wstawiamy na 40 minut do zamrażarki i potem na 1 godzinę do lodówki.

  4. następnie formujemy z ciasta małe kulki, obtaczamy je w cukrze pudrze, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 12 minut w temperaturze 170 stopni. Po wyjęciu z piekarnika trochę stwardnieją.

  5. I gotowe :-)

    Ciasteczka wręcz rozpływają się w ustach, pięknie wyglądają i są przepyszne :-) Są pokryte cukrową skorupką, a ich środek jest mięciutki i mega czekoladowy :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń