Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pory pod beszamelem"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 22
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2234
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 248
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1565
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 22
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2234
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 248
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1565
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 35 minut
Zrobić sos beszamelowy: masło rozgrzać na patelni. Oprószyć mąką, krótko zasmażyć. Zasmażkę wymieszać z zimnym mlekiem.
Gotować 10 minut na małym płomieniu, stale mieszając. Ser gouda i parmezan zetrzeć na tarce. Dodać do sosu.
Kiedy sery się rozpuszczą, przyprawić beszamel do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Pory oczyścić, każdy por pokroić na 3 kawałki. Gotować 6 minut w posolonym wrzątku. Odsączyć, owinąć plasterkami szynki.
Ułożyć w żaroodpornej formie. Polać sosem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Zapiekać 20 minut.Źródło: Życie na gorąco