Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pory pod beszamelem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28562
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28562
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 35 minut
Zrobić sos beszamelowy: masło rozgrzać na patelni. Oprószyć mąką, krótko zasmażyć. Zasmażkę wymieszać z zimnym mlekiem.
Gotować 10 minut na małym płomieniu, stale mieszając. Ser gouda i parmezan zetrzeć na tarce. Dodać do sosu.
Kiedy sery się rozpuszczą, przyprawić beszamel do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Pory oczyścić, każdy por pokroić na 3 kawałki. Gotować 6 minut w posolonym wrzątku. Odsączyć, owinąć plasterkami szynki.
Ułożyć w żaroodpornej formie. Polać sosem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Zapiekać 20 minut.Źródło: Życie na gorąco