Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Porzeczkowe crumble"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
W naczyniu umieść miękkie masło, mąkę i cukier. Wyrób ciasto i odstaw. Kokilki o średnicy 10 cm wysmaruj masłem. Porzeczki rozmroź, wymieszaj z cukrem i mąką ziemniaczaną. Wysyp na dno formy. Na górę równomiernie wyłóż kruszonkę. Piecz w piekarniku w temperaturze 180o C przez około 40 minut. Podawaj na ciepło np. z listkami mięty.Źródło: Na żywo