Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i smaczne! Wspaniałe połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne na przyjęcia lub po prostu do kawy.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 146
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 206
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 314
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 146
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 206
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 314
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, sól oraz owoce (najlepiej zmrożone, żeby nie rozwaliły się w trakcie mieszania). Wymieszać.
W osobnym naczyniu mleko zmiksować z jajkami i olejem. Wlać do suchych składników i dokładnie wymieszać.
Z ciasta wychodzi 18 muffinek oraz jedno ciasto w formie keksowej.
Muffinki piec przez 30 minut w wysmarowanych masłem foremkach w 210 stopniach, a ciasto muffinkowe przez 1 godzinę w 200 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Ciasto wychodzi bardzo wilgotne i delikatne. Smacznego!!