Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Porzeczkowiec"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9913
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4543
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 567
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9913
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4543
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 567
Składniki
Jajka roztrzep w misce. Dosyp przesianą przez sito mąkę, wlej olej i całość wymieszaj.
Do masy dodaj śmietanę, wsyp cukier oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj robotem kuchennym.
Nałóż ciasto do brytfanki, przykryj ściereczką i odstaw na chwilę.
Na wierzchu rozłóż umyte i osuszone porzeczki.
Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz ok. 50 minut. Gotowe posyp przesianym cukrem pudrem.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300
<strong>Marta Matusiewicz z Bielska Białej</strong>
Jedna porcja: 1,50 złŹródło: Super TV