Do góry

Desery Przepis na:

Porzeczkowy murzynek

Porzeczkowy murzynek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2599 Ocena: 20491

Dodano:

Odsłon: 2682

Proste i szybkie ciasto.

Składniki

  • Margaryna 1 kostka
  • Jajo kurze 5 szt
  • mąka pszenna 2 szklanki
  • Cukier puder 1 szklanka
  • Kakao 4 łyżki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ kg czerwonej porzeczki
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta do formy
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Porzeczkowy murzynek

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Margarynę utrzeć z cukrem na gładką masę. Następnie stale ucierając wbijać po jednym żółtku, wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i dobrze wymieszać, Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i lekko wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki.

  2. Wysypać na górę równo porzeczki, lekko je wciskając w ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń