Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem na gładką masę. Następnie stale ucierając wbijać po jednym żółtku, wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i dobrze wymieszać, Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i lekko wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki.
Wysypać na górę równo porzeczki, lekko je wciskając w ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.