Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z ananasem"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 68
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 369
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2584
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 68
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 369
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2584
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę. Wsyp ryż, ugotuj wg przepisu na opakowaniu i odcedź. Kapustę odciśnij, pokrój na kawałki.
Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki opłucz, osusz, potnij w cienkie paseczki. Dymki oczyść i razem z ananasem pokrój na kawałki. Imbir obierz, drobno zetrzyj.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć papryki oraz dymki. Smaż 3 minuty. Oprósz solą i pieprzem. Zdejmij z patelni.
Rozgrzej pozostały olej, podsmaż na nim ryż. Dołóż kapustę, kawałeczki ananasa oraz imbir.
Smaż kilka minut na dużym płomieniu. Pod koniec dołóż podsmażone papryki i dymki. Przypraw do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i słodko-kwaśnym.Źródło: Naj