Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrójne ciastka"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13844
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15461
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6301
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13844
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15461
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6301
Składniki
Wymieszaj obie mąki oraz cukier puder. Posiekaj z margaryną. Wlej 3 żóltka i zagnieć kruche ciasto.
Podziel je na trzy części. Do jednej wsyp mak, do drugiej kakao i zagnieć jeszcze raz. Trzy rodzaje ciasta rozwałkuj oddzielnie. Wytnij z nich małe kółeczka. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 min w temp. 170°C. Ostudź.
Ciasteczka złóż razem, smarując je masą krówkową (lub marmoladą). Lekko dociśnij i pozostaw w chłodnym miejscu na noc (są smaczniejsze).
<strong>Przepis przysłała Aneta Jelito z Nowego Sącza</strong>
Czas: 40 min. Cena porcji: 1,10 złŹródło: Relaks