Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Raffaello z awokado, czyli wyśmienita pralina o wyjątkowym smaku. Maślany smak awokado doskonale współgra z pistacjami, kokosem i delikatną kwaskowatością limonki.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 159
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 258
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 159
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 258
Składniki
Awokado przekroic na pól, usunac pestke i umiescic miazsz w wysokim pojemniku. Dodac sok z limonki i polowe likieru pistacjowego. Wszystko zblendowac do uzyskania kremu. W misce wymieszac maslo z syropem z agawy i reszta likieru pistacjowego i ubic trzepaczka do uzyskania jednolitej masy. Dodac starta skórke z limonki.
Mase wymieszac z kremem z awokado, dodac zmielone herbatniki, posiekane pistacje i wiórki kokosowe. Wszystko dokladnie wymieszac, uformowac male kulki i obtoczyc je w wiórkach kokosowych. Wstawic do lodówki na 1-2 godziny.
Po 2 godzinach praliny sa gotowe do spozycia.