Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Raffaello z awokado, czyli wyśmienita pralina o wyjątkowym smaku. Maślany smak awokado doskonale współgra z pistacjami, kokosem i delikatną kwaskowatością limonki.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Awokado przekroic na pól, usunac pestke i umiescic miazsz w wysokim pojemniku. Dodac sok z limonki i polowe likieru pistacjowego. Wszystko zblendowac do uzyskania kremu. W misce wymieszac maslo z syropem z agawy i reszta likieru pistacjowego i ubic trzepaczka do uzyskania jednolitej masy. Dodac starta skórke z limonki.
Mase wymieszac z kremem z awokado, dodac zmielone herbatniki, posiekane pistacje i wiórki kokosowe. Wszystko dokladnie wymieszac, uformowac male kulki i obtoczyc je w wiórkach kokosowych. Wstawic do lodówki na 1-2 godziny.
Po 2 godzinach praliny sa gotowe do spozycia.