Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre kruche ciasto w wersji ciemnej z kakao.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1064
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 135
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1064
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 135
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier oraz kakao.
Dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło, żółtka i proszek do pieczenia.
Wyrobić na jednolitą masę i dobrze schłodzić w lodówce.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć 2/3 ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec przez 15 - 20 minut.
Prażone jabłka wyłożyć do miski, dodać cynamon i dokładnie wymieszać.
Ubić pianę na sztywno, dodać budyń waniliowy z cukrem.
Podpieczony spód ciasta posypać bułką tartą.
Wyłożyć farsz jabłkowy.
Na jabłka rozłożyć ubitą pianę z budyniem.
Na wierzch poskubać pozostałe ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
Upieczone ciasto pozostawić w piekarniku do ostygnięcia
Smacznego !