Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwyczajne ciasto do kawy. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Przesiana mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Połączyć z kakao, mlekiem, olejem, cukrem, ekstraktem waniliowym i jajkami. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 25x25 cm. Na wierzch poukładać pokrojone truskawki. Piec w nagranym piekarniku do 180 stopni C przez 40- 45 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu polać polewą. Składniki polewy najpierw oczywiście rozpuścić i wymieszać.