Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzeba korzystać z sezonowych owoców, bo szybko się kończą. To ciasto warte jest upieczenia. Ładnie wyrasta i jest pulchne. W sam raz aby umilić sobotnio-niedzielny relaks.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Składniki
Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia. Dodać 1/2 szkl. cukru trzcinowego, cukier waniliowy, cztery żółtka, jogurt i olej kujawski. Wszystko dokładnie wymieszać. Robiłam to zwykłą łyżką. Ciasto przełożyć do foremki 24x24 cm, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia. Na wierzchu dość gęsto poukładać czereśnie. Ciasto jest dość zwarte. Czereśnie raczej nie powinny wpaść na dno. Piec w 180 st. C 20 minut. Po tym czasie nałożyć pianę z czterech białek i reszty cukru trzcinowego. Piec jeszcze 20-25 minut. Gdyby piana się przypalała, przykryć papierem do pieczenia albo papierem śniadaniowym.