Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto którego wykonanie trwa 5 minut. Świetne na letni podwieczorek. Polecam przepis. Smacznego ;)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 91
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 91
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Składniki
ajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier, miksujemy aż powstanie jednolita, gładka masa. Masło rozpuszczamy. Następnie po mału wlewamy masło. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy i szpatułką mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę dzielimy na dwie części, do jednej wsypujemy kakao i wlewamy wodę. Mieszamy dokładnie, aż powstanie gładka masa. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy jasną masę, następnie ciemną. Jabłka obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w ósemki. Układamy na cieście. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)