Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto którego wykonanie trwa 5 minut. Świetne na letni podwieczorek. Polecam przepis. Smacznego ;)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 917
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1168
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 917
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1168
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
ajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier, miksujemy aż powstanie jednolita, gładka masa. Masło rozpuszczamy. Następnie po mału wlewamy masło. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy i szpatułką mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę dzielimy na dwie części, do jednej wsypujemy kakao i wlewamy wodę. Mieszamy dokładnie, aż powstanie gładka masa. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy jasną masę, następnie ciemną. Jabłka obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w ósemki. Układamy na cieście. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)