Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deserek marzenie.
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 103
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1254
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 794
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 930
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 103
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1254
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 794
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 930
Składniki
Wykonanie ciasta: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać resztę składników, dokładnie wymieszać a na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i lekko wymieszać. Po czym przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni i piec około 35 minut. Wykonanie masy: Jajko i żółtka utrzeć z cukrem, mąką pszenną i ziemniaczaną. Mleko zagotować z cukrem waniliowym i gorące dodawać po trochę do masy cały czas mieszając. Postawić na kuchni, zagotować mieszając aż zgęstnieje. Następnie masę ostudzić, dodać bardzo miękkie masło, jeszcze raz utrzeć, wlać wódkę i lekko wymieszać, po czym wyłożyć na ostygnięty placek i wyrównać. Galaretkę ugotować według opisu na opakowaniu i odstawić aż stężeje. Truskawki obrać z szypułek, opłukać, pokroić na połówki i wyłożyć delikatnie na masę, po czy zalać galaretką. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.