Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciasto ze śliwkami na oleju zapraszam po przepis
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Margarynę lub masło rozpuszczam razem z mlekiem i odstawiam by ostygło ,do miski wbijam jajka dodaje szkl cukru roztrzepuje trzepaczka lub widelcem następnie dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia ostudzony tłuszcz Mieszam dokładnie by nie było grudek. Gotowe ciasto wlewam do blaski wyłożonej papierem do pieczenia blaszka 26 cm .
Z umytych śliwek wyjmuje pestki dodaje do nich łyżkę cukru ,cynamon i cukier waniliowy mieszam i tak przygotowane śliwki układam do dołu skorka na ciasto .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu 40 minut w 200 stopniach ,gorące ciasto po upieczeniu poruszam cukrem pudrem i czekam aż ostygnie .Po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film.