Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciasto ze śliwkami na oleju zapraszam po przepis
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 134
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 189
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 134
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 189
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 118
Składniki
Margarynę lub masło rozpuszczam razem z mlekiem i odstawiam by ostygło ,do miski wbijam jajka dodaje szkl cukru roztrzepuje trzepaczka lub widelcem następnie dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia ostudzony tłuszcz Mieszam dokładnie by nie było grudek. Gotowe ciasto wlewam do blaski wyłożonej papierem do pieczenia blaszka 26 cm .
Z umytych śliwek wyjmuje pestki dodaje do nich łyżkę cukru ,cynamon i cukier waniliowy mieszam i tak przygotowane śliwki układam do dołu skorka na ciasto .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu 40 minut w 200 stopniach ,gorące ciasto po upieczeniu poruszam cukrem pudrem i czekam aż ostygnie .Po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film.
Przepisy Desery
Desery
Babka drożdżowa
Desery
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Desery
Gniazda bezowe z kremem straciatella, kiwi i borówkami
Desery
Szybka babka marmurkowa
Babka drożdżowa
Dodatek jabłka sprawia, że drożdżówka jest wyjątkowo wilgotna i delikatna. B...
Odsłon: 52
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Polecam krem śmietankowy połączony z serkiem mascarpone. Krem nadający się do...
Odsłon: 458