Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo pyszny deser z rabarbarem, bitą śmietaną oraz ciasteczkami maślanymi, które rozpływają się w ustach. Lekko kwaskowy posmak rabarbaru daje nie powtarzalny smak deserku.
mikser, pucharki,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Rabarbar odmroziłam, włożyłam do garnka dolałam odrobinę zimnej wody, dodałam cukier i gotowałam do miękkości. Podsmażałam mieszając od czasu do czasu aby uzyskać jednolitą masę ( do wyparowania płynu), dosłodziłam do smaku i wystudziłam. Śmietanę ubiłam na sztywną masę z niewielką ilością cukru pudru. W szklankach ułożyłam warstwowo ubitą śmietanę, pokruszone ciasteczka oraz mus z rabarbaru i ponownie to samo. Ozdobiłam truskawkami oraz ubitą śmietaną. Do każdego deserku włożyłam po 1 ciasteczku.