Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest smaczne, łatwe w przygotowaniu i na dodatek tanie. Czy można chcieć coś więcej?
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24846
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24846
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 84
Składniki
Masło, jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć w misce na jednolita masę. Dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dalej ucierać i powoli dodawać śmietanę i olej.
Przygotować blaszkę o wymiarach 30x25 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. 2/3 masy wylać na blaszkę. Na to pokrojone w ósemki jabłka. Resztę ciasta na wierzch. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Bardzo dobrze smakuje też to ciasto z bitą śmietaną.