Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest smaczne, łatwe w przygotowaniu i na dodatek tanie. Czy można chcieć coś więcej?
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3139
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 61
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3139
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 61
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Masło, jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć w misce na jednolita masę. Dodawać stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dalej ucierać i powoli dodawać śmietanę i olej.
Przygotować blaszkę o wymiarach 30x25 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. 2/3 masy wylać na blaszkę. Na to pokrojone w ósemki jabłka. Resztę ciasta na wierzch. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Bardzo dobrze smakuje też to ciasto z bitą śmietaną.