Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto to składa się z dwóch spodów z kruchego ciasta, przełożonych powidłami. Jeden ze spodów pokryty jest warstwą pysznych orzechów z miodem
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3784
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 953
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34217
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 562
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3784
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 953
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 230
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34217
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 562
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Nie wyrabiamy zbyt długo, tylko do połączenia składników i jednolitości ciasta.Ciasto dzielimy na 2 równe części. Przygotowujemy sobie 2 takie same blaszki, każdą smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Jedną część ciasta wałkujemy i dajemy do blaszki, drugą wsadzamy do lodówki. Pusty spód pieczemy około 20 minut w temp 170 stopni. Drugą część ciasta również rozwałkowujemy i wykładamy nią blaszkę. ORZECHY Masło wraz z miodem rozpuszczamy, dodajemy cukier puder i mieszamy . Wyłączamy ogień i dodajemy orzechy. Dokładnie mieszamy tak by orzechy pokryły się glazurą Orzechy wysypujemy na spód, wyrównujemy i pieczemy około 30 minut w temp 165 stopni. Spody studzimy. Przekładamy powidłami i gotowe :-) Słodycz orzechów balansuje lekka kwaskowość powideł, orzechy są chrupkie , spody miękkie.