Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto to składa się z dwóch spodów z kruchego ciasta, przełożonych powidłami. Jeden ze spodów pokryty jest warstwą pysznych orzechów z miodem
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 862
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5877
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9706
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 328
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 862
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5877
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9706
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 328
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Nie wyrabiamy zbyt długo, tylko do połączenia składników i jednolitości ciasta.Ciasto dzielimy na 2 równe części. Przygotowujemy sobie 2 takie same blaszki, każdą smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Jedną część ciasta wałkujemy i dajemy do blaszki, drugą wsadzamy do lodówki. Pusty spód pieczemy około 20 minut w temp 170 stopni. Drugą część ciasta również rozwałkowujemy i wykładamy nią blaszkę. ORZECHY Masło wraz z miodem rozpuszczamy, dodajemy cukier puder i mieszamy . Wyłączamy ogień i dodajemy orzechy. Dokładnie mieszamy tak by orzechy pokryły się glazurą Orzechy wysypujemy na spód, wyrównujemy i pieczemy około 30 minut w temp 165 stopni. Spody studzimy. Przekładamy powidłami i gotowe :-) Słodycz orzechów balansuje lekka kwaskowość powideł, orzechy są chrupkie , spody miękkie.