Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty placek z jabłkami. Przepis na dużą blachę 24x36cm
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3811
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 967
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 231
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34223
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 569
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3811
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 967
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 231
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34223
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 569
Składniki
Margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym na puch, kolejno wbijamy po jednym jajku, wciąż miksując. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto dzielimy na dwie części. Większą część wykładamy na dno blachy (25x36cm), na niej układamy pokrojone w mniejsze kawałki jabłka; ja pokroiłam i plasterki. Następnie posypujemy cynamonem.
Do drugiej części ciasta, która pozostała dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy, masę wykładamy równomiernie na jabłka.
Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 40 minut w 160-170 st. Lekko przestudzone posypujemy cukrem pudrem.