Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty placek z jabłkami. Przepis na dużą blachę 24x36cm
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23475
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 177
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 367
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 529
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23475
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 177
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 367
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 529
Składniki
Margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym na puch, kolejno wbijamy po jednym jajku, wciąż miksując. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto dzielimy na dwie części. Większą część wykładamy na dno blachy (25x36cm), na niej układamy pokrojone w mniejsze kawałki jabłka; ja pokroiłam i plasterki. Następnie posypujemy cynamonem.
Do drugiej części ciasta, która pozostała dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy, masę wykładamy równomiernie na jabłka.
Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 40 minut w 160-170 st. Lekko przestudzone posypujemy cukrem pudrem.