Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki śliwek z kompotu. Pyszny i ciekawszy dzięki dodatkowi mąki razowej żytniej. Polecam:)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 567
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16844
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 653
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 567
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16844
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 653
Składniki
Białka ubić na sztywno na najwyższych obrotach, powoli dodawać cukier i cukier waniliowy, następnie po jednym żółtku.
Bardzo powoli dodawać olej. Następnie na najmniejszych obrotach lub mieszając łyżką dodawać wszystkie mąki po kolei i proszek do pieczenia.
Ciasto wylać do przygotowanej blaszki i poukładać śliwki. Do środka każdego owoca wsypać szczyptę cukru.
Piec w temperaturze 180 stopnie ok. 40 min. ( czas dopasowac do swojego piekarnika). Posypać cukrem pudrem i gotowe:)
Smacznego:)