Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39339
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39339
Składniki
Wodę zagotować i rozpuścić w niej galaretki. Odstawić do ostygnięcia.
Zimne mleko wlać do dużej miski i wsypać do niego Śnieżki. Ubić mikserem na sztywno i dodawać stopniowo ser dalej ubijając. Powoli dolewać wystudzoną galaretkę.
Na blaszkę wyłożoną papierem (ja użyłam takiej 25x30 cm) ułożyć ciasno herbatniki i ostrożnie wylać masę serową. Resztę herbatników ułożyć na wierzchu i włożyć ciasto do lodówki do zastygnięcia, najlepiej na noc.