Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przecier jabłkowy z rodzynkami i cynamonem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Jabłka obierz, pokrój, usuwając pestki i łuski. Włóż do garnka. Dodaj cynamon, goździki i 1/2 szkl. wody.
Gotuj ok. 15 min, mieszając, po czym wyjmij cynamon i goździki.
Ciepłe jabłka przetrzyj przez sito. Dodaj sparzone rodzynki, wymieszaj.
Przełóż do słoików, zakręć. Pasteryzuj 10 min.Źródło: Świat kobiety