Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładańce z jabłkiem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28218
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28218
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj twaróg oraz margarynę. Wsyp cukier i 1 cukier waniliowy. Szybko zagnieć. Ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na godzinę.
Jabłka obierz, pokrój na cząstki, wytnij gniazda nasienne. Miąższ pokrój w plasterki. Skrop je sokiem z cytryny i oprósz cynamonem.
Schłodzone ciasto rozwałkuj. Z placka szklanką wytnij krążki. Na każdym połóż plasterki jabłek. Złóż na pół. Przekładańce ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz przez 25 minut.
Po wystudzeniu oprósz cukrem pudrem wymieszanym z drugim cukrem waniliowym.Źródło: Tina