Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec bakłażanowo-mięsny z twarogiem"
Polecam.
Odsłon: 543
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 457
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 322
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Polecam.
Odsłon: 543
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 457
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 322
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Składniki
Umyty bakłażan kroimy na 12 plastrów. Posypujemy solą i odstawiamy na 10–15 minut. Następnie osuszamy plastry papierowym ręcznikiem.
Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy umyte, obrane i drobno posiekane pieczarki, pieprz, sól i dusimy 10 minut, aż mięso będzie miękkie.
Twaróg doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Passatę doprowadzamy do wrzenia. Szpinak myjemy i osuszamy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Plastry bakłażana smażymy bez tłuszczu na patelni grillowej. Kiedy zmiękną, posypujemy tartym serem i jeszcze chwilę trzymamy, aby się podpiekł.
Na 4 talerzach układamy liście szpinaku, następnie plastry bakłażana, warstwę twarogu, mięso, polewamy ciepłą passatą. Przykrywamy kolejnym plastrem, na który wykładamy twaróg, mięso i sos pomidorowy. Okrywamy trzecim plastrem.
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 2,90 złŹródło: Rewia