Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładaniec jabłkowy z galaretką"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 734
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5398
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9214
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 119
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 734
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5398
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9214
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 119
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Składniki
Ciasto: masło rozpuść i odstaw, by ostygło. Jajka umyj, rozbij i zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Miksując, dodaj partiami mąkę z solą, a następnie masło. Ciasto przelej do tortownicy i piecz 25 minut w 180°C. Ostudź, ostrożnie przekrój na 3 blaty.
Galaretka: sok zagotuj z cukrem. Jabłka obierz, pokrój w kostkę, wrzuć do soku, gotuj, aż się rozpadną. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wrzątku, wlej do jabłek, dokładnie wymieszaj i odstaw. Śmietanę ubij ze śmietan-fix- em, wstaw do lodówki.
Połowę tężejącej galaretki rozłóż na jednym blacie. Przykryj drugim, posmaruj go 2/3 śmietany. Nałóż trzeci blat i resztę galaretki. Bok ciasta posmaruj częścią śmietany. Wierzch ude koruj kleksami śmietany i cząstkami czerwonego jabłka.Źródło: Naj