Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekładaniec z bitą śmietaną
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z kisielem oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy do piany. Na końcu dodajemy olej i ocet. Mieszamy. Przekładamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy ok. 25 min. Pianka: Mleko ubijamy na sztywno. Dzielimy na dwie części. Galaretki rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Do 1 części dodajemy galaretkę czerwoną, do drugiej żółtą. Mieszamy. Bita śmietana: Śmietankę ubijamy na sztywno. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Wlewamy do bitej śmietany, mieszamy. Na wystudzony biszkopt wykładamy żółtą piankę, na to czerwoną piankę, wykładamy biszkopty i bitą śmietanę. Przed podaniem posypujemy startą czekoladą.