Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepis pochodzi ze starego zeszytu babci, spody można ubiec wcześniej i przechowywać w suchym miejscu a przed świętami tylko przełożyć masa grysikową i dżemem z czarnej porzeczki a wierz polać polewą.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 39
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 122
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 39
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 122
Składniki
Składniki na polewę włóż do garnka zagotuj.
Spody Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 4 części, każdy z nich rozwałkować na taką samą wielkość i upiec każdy osobno po około 15 minut w temperaturze 180 st w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blacha 26x35.
W garnku zagotuj mleko z cukrem, na gotujące się mleko wsyp kaszę mannę, ugotuj a następnie wystudź. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj po łyżce zimnej manny, utrzeć puszysty krem. Podziel na pół.
Pierwszy blat ciasta nasącz herbatą i posmaruj jedną częścią kremu, przykryj drugim blatem nasącz i posmaruj dżemem, połóż trzeci blat , nasącz i posmaruj drugą częścią kremu, na wierzch połóż czwarty blat i polej polewą, wierzch udekoruj białą czekoladą. Wstaw do lodówki na całą noc.