Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 275
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 275
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 161
Składniki
Zrobić zaczyn : rozkruszyć drożdże do miseczki dodać 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki pszennej i 3 łyżki ciepłego mleka, dokładnie wymieszać i odstawić na ok 30 minut .
Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem do białości , cukier waniliowy z szczyptą soli. Ubijamy żółtka do białości ok 7 minut .
Do utartych żółtek dodajemy pozostałe ciepłe mleko , mąkę masło rozpuszczone i wymieszane z 1 łyżka oleju Wyrabiamy gładkie ciasto ok 4 minut , na końcu dajemy rum i wyrabiamy do położenia .
Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę na wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wyłożyć na stolnicę i chwilę wyrobić , odrywać kawałki ciasta . i ważyłam po 55 g każdy paczek odkładamy zrobione paczki na ściereczką .
Po 30 minutach rozgrzewamy olej temperatura 170 stopi wkładamy paczki górna strona paczka kładziemy na olej , przykrywamy przykrywką na 3 minuty , zdejmujemy przykrywkę i odwracamy na drugą stronę i smażymy paczki ok 3 minut . W ten sposób smażymy wszystkie pączki. Usmażone pączki wykładami na ręcznik papierowy. Nieco ostudzone paczki napełniamy nadzieniem .
Lukier: cukier puder przesypać do miseczki i wlewać po 1 łyżeczce gorącej wody, i mieszamy dokładnie aż do uzyskaną konsystencję . Paczki smarować lukrem przy pomocy użycia przelkab