Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Zrobić zaczyn : rozkruszyć drożdże do miseczki dodać 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki pszennej i 3 łyżki ciepłego mleka, dokładnie wymieszać i odstawić na ok 30 minut .
Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem do białości , cukier waniliowy z szczyptą soli. Ubijamy żółtka do białości ok 7 minut .
Do utartych żółtek dodajemy pozostałe ciepłe mleko , mąkę masło rozpuszczone i wymieszane z 1 łyżka oleju Wyrabiamy gładkie ciasto ok 4 minut , na końcu dajemy rum i wyrabiamy do położenia .
Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę na wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wyłożyć na stolnicę i chwilę wyrobić , odrywać kawałki ciasta . i ważyłam po 55 g każdy paczek odkładamy zrobione paczki na ściereczką .
Po 30 minutach rozgrzewamy olej temperatura 170 stopi wkładamy paczki górna strona paczka kładziemy na olej , przykrywamy przykrywką na 3 minuty , zdejmujemy przykrywkę i odwracamy na drugą stronę i smażymy paczki ok 3 minut . W ten sposób smażymy wszystkie pączki. Usmażone pączki wykładami na ręcznik papierowy. Nieco ostudzone paczki napełniamy nadzieniem .
Lukier: cukier puder przesypać do miseczki i wlewać po 1 łyżeczce gorącej wody, i mieszamy dokładnie aż do uzyskaną konsystencję . Paczki smarować lukrem przy pomocy użycia przelkab