Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na pyszny bigos"
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2038
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9635
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3306
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6743
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2038
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9635
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3306
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6743
Składniki
Kiszoną i białą kapustę posiekaj. Zalej wodą tak, by je przykryła. Dodaj listki laurowe, jałowiec, ziele angielskie, oprósz pieprzem. Ugotuj.
Grzyby namocz, ugotuj do miękkości. Ostudź, pokrój na kawałki. Cebule pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cebule. Dodaj grzyby, podsmaż. Włóż do bigosu.
Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Włóż do bigosu. Dodaj przecier pomidorowy i śliwki, oprósz majerankiem i tymiankiem, przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Gotuj około godzinę na małym ogniu.
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie