Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to jest mercedesem wśród ciast. Polecam, ponieważ jego smak jest niepowtarzany.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Buraki gotujemy w wodzie bez soli do miękkości, studzimy, obieramy i ścieramy na grubych oczkach.
Do miękkiego masła dodajemy cukier miksujemy. Jak masło jest zmiksowane z cukrem dodajemy wszystkie jajka po jednym.
Staramy się by było gładkie.
Jak mam te składniki zmieszane dodajemy wszystkie buraki po łyżce.
Następnie mieszamy wszystkie składniki suche razem.
Następnie mieszamy wszystkie składniki suche razem i dodajemy do masy, mieszamy buraki.
Czekoladę kroimy na małe kawałki.
Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką, można użyć papieru do pieczenia. Wkładamy masę do formy Czekoladę kroimy na małe kawałki i posypujemy ciasto z góry. Wstawiamy ciasto do piekarnika nastawionego na termoobieg 170-180 st C 50 minut.
I tak oto mamy finała bardzo smaczny. Smacznego.