Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybki i bardzo prosty deser, na małe co nie co :)
blacha 30x40, papier do pieczenia
Składniki
Z całości mleka odlej ok. 1 szklankę, dodaj cukier oraz proszek budyniowy i dokładnie rozprowadź. Pozostałe mleko zagotuj dodając kakao. Kiedy mleko zacznie się lekko gotować, powoli ciągle mieszając wsyp kaszę manną. Gotuj przez ok. 3 minuty, aż masa zacznie lekko gęstnieć, następnie wlej rozmieszany budyń i ponownie zagotuj. Blachę wyłóż warstwą herbatników, następnie wylej część gorącej masy grysikowej (ok. 1/3) - ułóż kolejną warstwę herbatników - 1/3 masy - herbatniki - pozostałą masę i herbatniki. Wierzch polej polewą czekoladową: czekoladę połam na małe kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej, dodając śmietankę.