Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i niezwykle puszyste ciasto do popołudniowej kawy.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 675
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 43
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 68
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 79
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 675
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 43
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 68
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 79
Składniki
Mieszamy mleko i olej. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Ubitą pianę dodajemy porcjami do ciasta i bardzo delikatnie mieszamy ( podnosząc do góry ). Przelewamy do formy keksowej ( ja robię w silikonowej , więc nie muszę natłuszczać). Pieczemy ok. 35 minut w 170 C. Po tym czasie nie otwieramy odrazu piekarnika!!! Posypujemy obficie cukrem pudrem!