Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przystawka z karpia"
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 596
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19891
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 466
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 596
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19891
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 466
Składniki
Rybę pokrój i ugotuj w osolonej wodzie.
Ziemniaki wraz z marchwią obierz i oddzielnie ugotuj we wrzątku.
Por potnij na plasterki, podsmaż na oleju, po czym dolej odrobinę wody i duś przez chwilę.
Połowę ziemniaków zmiksuj z marchewką i łyżką masła. Dopraw masę solą, pieprzem oraz ziołami. W osobnej miseczce zblenduj pozostałe ziemniaki z porem i groszkiem oraz z dodatkiem masła i przypraw. Na sam koniec zmiksuj rybę z odrobiną mleka. Dopraw ją pieprzem cytrynowym.
W pierścieniu do purée ułóż po kolei każdą warstwę. Najpierw zieloną, następnie białą (rybę), a na sam koniec warstwę pomarańczową. Wtedy delikatnie wyciągnij pierścień. Schłódź przystawkę godzinę przed podaniem.
Małgorzata Kwiatkowska z KrapkowicŹródło: Super TV