Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto powstało w ostatni weekend z małą pomocą przepisu na ciasto "diabełek" użytkownika sereberko80. Wyszło chyba całkiem nieźle bo bardzo szybko się skończyło.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 22
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 50
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1855
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 22
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 50
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1855
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, następnie żółtka i dalej ubijamy. Proszek do pieczenia mieszamy z mąką i budyniami, dodajemy stopniowo do masy i mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Wylewamy na blaszkę 20 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20-25 min. w 180 stopniach.
Masa: galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 1,5 szkl. wrzątku i dokładnie wymieszać. Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić w małą kostkę. Gdy galaretki zaczną tężeć wymieszać je z serkami i brzoskwiniami. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 0,5 l wrzątku.
Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę brzoskwiniową i wstawić do lodówki, żeby zastygła. Następnie polać galaretką truskawkową i znów schłodzić.