Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ptysiowe zajączki to wyśmienity wielkanocny deser dla dzieci
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1022
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2186
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4206
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1022
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2186
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4206
Składniki
Tłuszcz włożyć do rondla, dodać 1/2 szklanki wody i szczyptę soli. Zagotować. Zdjąć z ognia. Wsypać mąkę, podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając,aż ciasto zacznie odstawać od ścianek rondla
Przestudzić, wbić jajka, dokładnie wymieszać i zmiksować. Na blachę kłaść okrągłe porcje ciasta, formując głowę, tułów i uszy. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C
Wyjąć, ostudzić. Przekroić ostrym nożem w poprzek na pół. Oziębioną w lodówce kremówkę ubić z cukrem pudrem
Bitą śmietanę nałożyć do szprycy, napełnić nią połówki korpusów, przykryć. Obie polewy stopić, odrobiną płynnej masy połączyć tułów z głową i uszami. Zaznaczyć oczy, uszy i wąsy