Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprytny pomysł na deser malinowy bez malin ;)
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 137
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 638
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 143
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 137
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 638
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 143
Składniki
Budyń rozmieszać w jednej szklance mleka, z cukrem waniliowym, resztę mleka zagotować.
Do gorącego mleka wlać budyń, gotować mieszając aż budyń się zagotuje. Zestawić z ognia, przelać do sporej miski, ostudzić co jakiś czas mieszając aby nie powstał kożuch.
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, odłożyć 2 łyżki śmietany do dekoracji, resztę wmieszać delikatnie do zimnego budyniu.
Do masy dodać 5 łyżek dżemu malinowego. Tak przygotowany deser przelać do pucharków. Udekorować odłożoną śmietaną wymieszaną z łyżką dżemu.