Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 21.05.2009
Odsłon: 2817
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Budyń rozmieszać w jednej szklance mleka, z cukrem waniliowym, resztę mleka zagotować.
Do gorącego mleka wlać budyń, gotować mieszając aż budyń się zagotuje. Zestawić z ognia, przelać do sporej miski, ostudzić co jakiś czas mieszając aby nie powstał kożuch.
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, odłożyć 2 łyżki śmietany do dekoracji, resztę wmieszać delikatnie do zimnego budyniu.
Do masy dodać 5 łyżek dżemu malinowego. Tak przygotowany deser przelać do pucharków. Udekorować odłożoną śmietaną wymieszaną z łyżką dżemu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)