Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno bananowy deser z bitą śmietanką.Była ochota na coś pysznego,był budyń bananowy,wyszedł taki deserek i było maaało;)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Ugotować budyń w/g przepisu na opakowaniu,wystudzić.
Ubić bitą śmietanę,pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy.
Banana pokroić w plasterki.
W pucharkach układać :na spód pokruszony biszkopt lub trochę granoli,warstwa budyniu,biszkopty (2-3 sztuki),bitą śmietanę,plasterki banana,znów budyń,biszkopty i banan,ozdobić bitą śmietanką i posypać czekoladą lub groszkami czekoladowymi lub granolą,wbić biszkopcika.
Rada:biszkopty można wcześniej naponczować,będą bardziej miękkie-wymieszać :woda+cukier+sok z cytryny i szybko zanurzać biszkopty.