Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8950
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8950
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Do garnka wlewamy mleko. Wsypujemy cukier, wanilię(cukier), i ryż. Zagotowujemy, mieszając. Zmniejszamy maksymalnie ogień, wlewamy wiśniówkę(jeśli wersja nie dla dzieci). Mieszamy. Gotujemy, aż ryż zgęstnieje i wchłonie całe mleko (ok. 20 minut).
Masę przekładamy do posmarowanych olejem foremek i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem wykładamy na talerzyki.
Truskawki na sos miksujemy i polewamy deser. Dekorujemy całymi owocami. RADA: Aby ryż się nie przypalił, należy go często mieszać. :) SMACZNEGO !!!!!!!! :)