Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, zdrowy, aromatyczny deser lub podwieczorek :-)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1088
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13634
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1088
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13634
Składniki
Ryż przepłukać wodą, przesypać do garnka, wlać mleko, dodać miód i cynamon. Gotować ok. 10-15 min. na wolnym ogniu, aż ryż wchłonie mleko. W międzyczasie morele pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki, wlać 0,5 szkl. wody. Wstawić do mikrofalówki na 1-1,5 min, żeby morele napęczniały i zmiękły. Zmiksować blenderem. Kokilki wysmarować masłem i wykładać warstwami: masa morelowa, ryż, masa morelowa i ryż. Warstwy dociskać łyżką. Kokilki przykryć kawałkiem folii aluminiowej i umieścić je na patelni lub w garnku, wlać wodę do połowy wysokości foremek, gotować pod przykryciem ok. 25 min. Poczekać aż lekko przestygną, okroić nożem i wyjmować na talerzyk. Smacznego :-) P.S. Przepis zaczerpnięty z niezawodnego blogu Mirabelki :-)