Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne biszkopciki, takie zwykłe ze słodką skorupką, można zajadać same do kawy lub herbaty, lub przełożyć ulubionym kremem lub dżemem.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 921
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23039
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15453
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 921
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23039
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15453
Składniki
W jednej miseczce ubijamy do białości żółtka z cukrem, w drugiej białka na sztywno. Do masy żółtkowej dodajemy białka, delikatnie mieszamy, następnie przesiewamy obie mąki i proszek do pieczenia i też mieszamy. Ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i na blaszkę wyłożoną papierem wyciskamy podłużne ciasteczka. Biszkopciki przed pieczeniem posypujemy przesiewanym cukrem pudrem.
Wstawiamy do piekarnika na 15 minut i pieczemy w 170 stopniach, na złoty kolor.
Mi została połowa puszki masy krówkowej, więc część ciasteczek przełożyłam właśnie nią. Tak więc : 200 g masy krówkowej, 100 g masła prawdziwego. Na krem ucieramy masło na puch, dodajemy krem krówkowy nadal ucierając, gotową masą dekorujemy ciasteczka. Z tej porcji wyszło mi 36 pojedynczych biszkopcików, z tego kilka przekładanych masą.