Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulki ze śledziami"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8950
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8950
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Filety śledziowe mocz 3–4 godziny, kilkakrotnie zmieniając wodę w tym czasie. Potem wyjmij je i dobrze osusz.
Ziemniaki starannie wyszoruj albo obierz cienko ze skórki. Ugotuj do miękkości w lekko posolonej wodzie.
Jabłka umyj, oczyść z pestek, miąższ wraz ze skórką grubo zetrzyj (by nie ściemniał, możesz go skropić sokiem z cytryny). Starte jabłka wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku.
Ziemniaki odcedź, ułóż na talerzach i obłóż kawałeczkami masła. Obok połóż filety śledziowe. Polej całość sosem z jabłek i śmietany. Przed podaniem danie udekoruj gałązkami koperku oraz startą rzodkiewką i ogórkiem.Źródło: Tina