Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpeciki z ciecierzycy"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 697
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 52
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 697
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 52
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Cieciorkę zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc. Następnego dnia osączamy. Obraną cebulę, czosnek i osączoną cieciorkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
Pietruszkę i koperek siekamy. Wrzucamy do cieciorki, dokładamy wszystkie przyprawy i wyrabiamy na jednolitą, lekko lepiącą się masę. Jeśli masa jest twarda, można dodać do niej 2-3 łyżki wody. Odstawiamy na 1,5-2 godziny.
Pulpeciki panierujemy w bułce tartej lub w ziarnach sezamowych i wrzucamy na rozgrzany głęboki tłuszcz. Smażymy obustronnie na złoty kolor. Podajemy z sałatą, pomidorami, ogórkami, pikantnymi sosami, hummusem itp.Źródło: Rewia