Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety cielęce po 1. roku"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Koperek dokładnie umyj pod bieżącą wodą i posiekaj.
Jajko dokładnie umyj, a następnie sparz wrzątkiem.
Cebulę umyj, obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce.
Do zmielonego mięsa dodaj posiekany koperek, cebulę i jajko.
Wymieszaj dokładnie wszystkie , a następnie uformuj z masy niewielkie mięsne kuleczki.
Wkładaj klopsiki do ok. 500 ml wrzątku i gotuj do miękkości.
Podawaj z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną oraz surówką ze świeżych warzyw.Źródło: Mam dziecko