Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpety z kaszy jaglanej"
Składniki
Do wrzątku wrzuć przepłukaną na sitku kaszę. Gotuj 5 minut, następnie zdejmij z gazu i zostaw pod przykryciem na około 20 minut.
Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Wszystko chwilę podsmaż i odstaw do wystygnięcia.
Płatki owsiane zmiksuj w malakserze na drobny proszek. Do miski, w której swobodnie będziesz mogła wymieszać wszystkie , przełóż ciepłą, ale nie gorącą kaszę.
Następnie dodaj cebulę z marchewką i pietruszką oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku. Cały czas mieszając, stopniowo dodawaj zmielone płatki owsiane.
Masa powinna być zwięzła, niezbyt mokra i powinna łatwo się formować. Dopiero wtedy uformuj pulpety i smaż je na oliwie z każdej strony, aż delikatnie się zarumienią.Źródło: Na żywo