Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puree marchewkowe"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5830
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 372
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5830
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 372
Składniki
Marchewkę zawiń w folię aluminiową i piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200° C.
Ugotowaną, gorącą marchewkę dokładnie zmiel w blenderze. Masę wymieszaj z masłem, solą i gałką muszkatołową.
Do puree marchewkowego dodaj odrobinę octu balsamicznego. Przed podaniem udekoruj świeżą natką pietruszki.Źródło: Na żywo