Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puree marchewkowe"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Marchewkę zawiń w folię aluminiową i piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200° C.
Ugotowaną, gorącą marchewkę dokładnie zmiel w blenderze. Masę wymieszaj z masłem, solą i gałką muszkatołową.
Do puree marchewkowego dodaj odrobinę octu balsamicznego. Przed podaniem udekoruj świeżą natką pietruszki.Źródło: Na żywo