Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puree marchewkowe"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1100
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6303
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 586
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1100
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6303
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 586
Składniki
Marchewkę zawiń w folię aluminiową i piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200° C.
Ugotowaną, gorącą marchewkę dokładnie zmiel w blenderze. Masę wymieszaj z masłem, solą i gałką muszkatołową.
Do puree marchewkowego dodaj odrobinę octu balsamicznego. Przed podaniem udekoruj świeżą natką pietruszki.Źródło: Na żywo