Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser o lekkim posmaku mięty
Żelatynę zalej 4 łyżkami zimnej kawy. Odstaw, a kiedy spęcznieje połącz z gorącą kawą i mieszając rozpuść w niej żelatynę. 2. Czekoladę posiekaj. Rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Powoli dolewaj kawę z żelatyną. Dodaj szczyptę soli, cukier i krople miętowe. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści. Ochłodź. Następnie połącz z ubitą na sztywno śmietanką. 3. Całość wlej do posmarowanej tłuszczem miseczki o pojemności 8 szklanek. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Gotowy deser wybij z formy na talerz. Udekoruj.
Wiele sie mówi o tym, jak nasza dieta uboga w błonnik może powodować nieprzyj...
Odsłon: 9993
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 116
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 116
Składniki
Żelatynę zalej 4 łyżkami zimnej kawy. Odstaw, a kiedy spęcznieje połącz z gorącą kawą i mieszając rozpuść w niej żelatynę. 2. Czekoladę posiekaj. Rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Powoli dolewaj kawę z żelatyną. Dodaj szczyptę soli, cukier i krople miętowe. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści. Ochłodź. Następnie połącz z ubitą na sztywno śmietanką. 3. Całość wlej do posmarowanej tłuszczem miseczki o pojemności 8 szklanek. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Gotowy deser wybij z formy na talerz. Udekoruj.
Przepisy Desery
Desery
Idealny biszkopt siostry Anastazji
Desery
Szarlotka sypana
Desery
Podstawowy przepis na biszkopt kakaowy z 6 jaj
Desery
Ciasto sypane z truskawkami
Idealny biszkopt siostry Anastazji
Biszkopt to jeden z podstawowych wypieków, który stanowi podstawę tortów i wi...
Odsłon: 57
Szarlotka sypana
Dzisiaj polecam sypaną szarlotkę, prostą w wykonaniu, szybką, a za razem bard...
Odsłon: 73