Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysta pianka czekoladowa"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 951
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 951
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Składniki
Czekoladę połam na kawałki, włóż do miski. Dodaj 2 łyżki brandy oraz 4 łyżki wody. Rozpuszczaj, mieszając, w gorącej kąpieli wodnej, aż masa będzie gładka i błyszcząca. Zmiksuj z masłem.
Białka ubij na sztywno. Pod koniec dodaj cukier. Do masy czekoladowej dodawaj po jednym żółtku oraz po porcji ubitych białek. Cały czas miksuj. Osobno ubij na sztywno schłodzoną kremówkę. Połącz z masą. Rozłóż do pucharków. Odstaw na 3 godz. do lodówki. Posyp orzechami.
Czas ok. 25 min; porcja – 480 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety