Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
owocowe ptasie mleko na średnią tortownicę
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30915
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3632
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30915
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3632
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4392
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Składniki
Czerwone galaretki rozpuścić w połowie podanej ilości wrzątku (1/2 litra na dwie) i odłożyć aż zaczną tężeć. Ubić śmietanę na mleku , do ubitej wmiksować czerwone galaretki i dołożyć kilka pokruszonych biszkoptów, całość wylać do okrągłej foremki wyłożonej owocami i do lodówki. Po 1/2 godz udekorować torcik owocami i zalać tężejącą żółtą galaretką normalnie przygotowaną i .... do lodówki. Deser gotowy po stężeniu galaretki. SMACZNEGO i LEKKIEGO SŁODKIEGO!!