Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne, wilgotne "conieco" do kawy lub herbaty, bez wysiłku i nie ma możliwości, że się nie uda :)
Miękkie masło utrzeć na puch.
Jaja całe ubić na piankę z cukrem.
Cytryny sparzyć, zetrzeć z nich cieniutko skórkę, następnie dokładnie wycisnąć sok, usunąć ewentualne pestki lub resztki albedo. Soku może być od 1/4 do nawet 1/3 szklanki.
Do miski z utartym masłem (margaryną) dodać pianę z jajek, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wlać sok z cytryny, wrzucić startą skórkę, wszystko zmiksować do połączenia składników, ale nie dłużej.
Kwadratową blaszkę o boku 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać powierzchnię.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 - 50 minut, do suchego patyczka (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Zasadą jest "suchy patyczek", tego głównie się trzymajmy.
UWAGA: Po około 25 minutach pieczenia wierzch ciasta może zacząć się zanadto rumienić, przykryjmy go folią aluminiową i pieczmy dalej.
Cukier puder utrzeć dokładnie z sokiem z cytryny, pokryć wystudzone ciasto.
Czekoladę razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej, lekko schłodzić, udekorować zastygnięty lukier.
Odstawić na minimum dwie godziny do stężenia.
Z prostych i szybkich ciast polecam ciasto cytrynowe. Lekkie i puszyste, o pi...
Odsłon: 34063
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 450
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 37
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 20
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 450
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 37
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 20
Składniki
Miękkie masło utrzeć na puch. Jaja całe ubić na piankę z cukrem. Cytryny sparzyć, zetrzeć z nich cieniutko skórkę, następnie dokładnie wycisnąć sok, usunąć ewentualne pestki lub resztki albedo. Soku może być od 1/4 do nawet 1/3 szklanki. Do miski z utartym masłem (margaryną) dodać pianę z jajek, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wlać sok z cytryny, wrzucić startą skórkę, wszystko zmiksować do połączenia składników, ale nie dłużej. Kwadratową blaszkę o boku 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 - 50 minut, do suchego patyczka (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Zasadą jest "suchy patyczek", tego głównie się trzymajmy. UWAGA: Po około 25 minutach pieczenia wierzch ciasta może zacząć się zanadto rumienić, przykryjmy go folią aluminiową i pieczmy dalej. Cukier puder utrzeć dokładnie z sokiem z cytryny, pokryć wystudzone ciasto. Czekoladę razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej, lekko schłodzić, udekorować zastygnięty lukier. Odstawić na minimum dwie godziny do stężenia.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Desery
Drożdżówki z porzeczkami
Desery
Ciasto królowa balu
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 19474
Ciasto Lodowe Ombre
Efektowne ciasto lodowe ombre to orzeźwiający deser na upalne dni. Przygotuje...
Odsłon: 58